BLOGS

Nieuws


Terug naar overzicht

14-12-2020

Wat zijn tape extensions

Wat zijn tape extensions?

De afgelopen periode krijg ik veel vragen over tape extensions. Wat zijn nu eigenlijk tape extensions? Blijft dit wel zitten? Is het niet zichtbaar? Kan ik mijn haar nog wel omhoog doen?
Allemaal vragen die ik in deze blog voor jou ga beantwoorden!

Wat zijn tape extensions?
Tape extensions zijn eigenlijk stukjes tape (sticker/ plaklaag) met haar er aan. De tape extensions die wij bij LOX gebruiken zijn 4 cm breed en ongeveer 1 cm hoog. Tape extensions zijn niet schadelijk voor het eigen haar mits ze niet goed geplaatst worden of te lang in het eigen haar blijven zitten. Bij het plaatsen van de tape extensions worden geen warmtebronnen gebruikt.

Blijven de tape extensions goed zitten?
Het antwoord is JA! Zelf ben ik enorm fan van tape extensions. Toen ik zelf een poos geleden aan tapes begon, was ik ook bang dat ze er zo weer uit zouden vallen. Maar dit was zeker niet het geval. 😊 Het blijft daarentegen erg goed zitten! Voor mij is dit, na alle methodes die ik in mijn eigen haar heb gehad, toch wel de fijnste methode.

Zijn de tape extensions zichtbaar?
Als tape extensions goed geplaatst worden zijn deze niet zichtbaar. Ook als jij je haar in een staart wilt dragen, dan horen de tapes niet zichtbaar te zijn.

Kan ik mijn haar nog wel omhoog doen?
Jazeker, jij kan je haar nog steeds omhoog doen! Een knot, staart… Het kan allemaal. De 1e 48 uur is het alleen beter om ze even naar beneden te laten hangen om de lijm goed te laten uitharden in de juiste positie. Draag als je het dan vast wilt, even een losse lage staart of een losse vlecht.

Kan ik onder de douche met tape extensions?
Dat kan zeker! De 1e 48 uur wordt douchen (en haren wassen) afgeraden, hierdoor kan de lijm goed hechten aan het eigen haar en de andere tape extensions. Voor het plaatsen van de tapes wordt bij ons in de salon altijd het eigen haar eerst gewassen. Hierdoor zijn wij er zeker van dat er geen stoffen in het haar zitten wat de lijm kan aantasten.

Doet het plaatsen van de tape extensions pijn of is dit gevoelig?
Nee, het plaatsen van tape extensions doet geen pijn. Het voordeel van tape extensions is, doordat ze zo plat op je hoofd zitten, het haar heel natuurlijk valt en jij ze dus ook niet voelt zitten. Bij het zetten van weave extensions kan je bijvoorbeeld nog wel een paar dagen last hebben of een gevoelige hoofdhuid. Bij tapes heb je hier geen last van en kan je gewoon genieten van een fijne nachtrust!

Hoe lang blijven de tape extensions zitten?
Tape extensions blijven gemiddeld 6 tot 8 weken in het haar zitten. Dit ligt ook een beetje aan je eigen haargroei. Hoe sneller jouw haar groeit, hoe sneller de extensions omhoog gezet moeten worden. Je eigen haar kan ook beschadigen als je ze te lang laat zitten. Vaak voel je dit zelf wel aan, als de tapes te ver naar beneden zakken dan zitten ze ook niet meer lekker.. tijd om weer terug te komen bij LOX Hairextensions dus! 😊Terug naar overzicht


Plan een gratis intake!